Politie vindt vrachtwagen met verstopte Eritreërs 

25 juli 2018 - 13:59

De illegaliteit viert hoogtij deze dagen. Werd er gisteren in West-Brabant een vrachtwagen vol illegalen gevonden, vanmorgen reed er een truck vol illegale Eritreërs op de A4 bij Hoogerheide. Rond 06.30 uur vanmorgen belde de chauffeur de politie nadat hij vermoedde dat er verstekelingen in zijn wagen zaten.

Die vermoedens waren niet op niets gebaseerd. Zo zag de chauffeur ineens een plank uitsteken en zou hij gerommel hebben gehoord. Een passant wist daarnaast te melden dat hij iemand met zijn hoofd uit het dak van de vrachtwagen gestoken had gezien.

De gealarmeerde politie heeft de vrachtwagen vervolgens naar een veilige plaats geëscorteerd. Bij het uitstappen werd geconstateerd dat in totaal negen vluchtelingen (zeven mannen, twee vrouwen) boven op de lading gestapeld lagen. Ze hadden zeer weinig ruimte tussen de lading en het dak. 

Zoals we mogen verwachten van Nederland wordt er goed voor de asielzoekers gezorgd. Ze hebben een gratis ritje naar Ter Apel gekregen, waar ze gehuisvest worden in het asielzoekerscentrum.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie