Politie waarschuwt vuurwerkaso's voor verbod

Politie waarschuwt vuurwerkaso's voor verbod 

27 december 2022 - 10:14

Hoera, er mag tijdens oud en nieuw weer massaal vuurwerk worden afgestoken en dus is het tijd om te genieten wachten op net zo'n een avond vol incidenten, arrestaties, bekeuringen en geweld tegen hulpverleners als anders. Agenten houden hun hart vast en waarschuwen onruststokers alvast voor een naderend landelijk vuurwerkverbod.

"Als weer veel ellende wordt veroorzaakt, kunnen wij niet anders dan blijven aandringen op zo’n verbod", zegt de coördinator jaarwisseling van de politie tegen het AD. Toen de afgelopen twee jaar het afsteken van vuurwerk aan banden was gelegd, waren de jaarwisselingen gek genoeg beduidend rustiger. Lang niet iedereen hield zich afgelopen jaren aan het vuurwerkverbod, maar toch waren er minder incidenten, minder arrestaties en werden minder bekeuringen uitgeschreven dan tijdens een gemiddelde jaarwisseling.

Het is dus wachten tot het weer fout gaat. Toch blijft de politie dromen: "Ik hoop echt dat mensen inzien dat schade aanbrengen aan spullen van anderen niet langer acceptabel is. Dat oud en nieuw niet een leuk verzetje is waar je alles maar straffeloos kunt doen."

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml