Politie weigert aangifte na woningoverval
Binnenland

Politie weigert aangifte na woningoverval.

Een Amsterdams stel verkocht een iPhone via Marktplaats, maar de koop ontaardde in een woningoverval toen de jonge, signalementsloze koper met vals geld probeerde te betalen. 

De jongeman heeft dit door, waarna de koper de trap af rent. De deur blijkt op slot en er ontstaat een worsteling, die ophoudt als de overvaller zegt een mes te hebben. Dan werpt het stel hem de sleutel toe en de dader verdwijnt. 

De politie wordt gebeld. Als de man vraagt wanneer ze aangifte moeten komen doen, wordt hun verteld dat dat 'weinig zin heeft'. 'De agenten waren echt heel aardig. Maar ik vind het echt schandalig dat er niet aangemoedigd wordt om aangifte te doen op het moment dat je wordt overvallen in je eigen huis,' aldus het vrouwelijke slachtoffer tegen AT5

Waarvan akte: in je eigen huis overvallen worden moet je gewoon slikken, want aangifte doen heeft 'weinig zin'. Dit is dan ook een vrijbrief aan woningovervallers: ga gerust je gang, aangifte doen heeft 'weinig zin' en áls mensen al aangifte mogen doen, gebeurt er vermoedelijk precies niks mee.

Van de dader is geen signalement bekend gemaakt, wel zegt het stel alsnog aangifte te zullen doen.

Alle artikelen geladen. Overzicht →