Politie: Wij zijn niet deels schuldig aan Alphen-shooting 

26 juni 2018 - 10:11

De politie gaat zoals dat heet in cassatie tegen de uitspraak van het gerechtshof, die de platte pet gedeeltelijk verantwoordelijk houdt voor de daden van de psychisch gestoorde Tristan van der Vlis in Alphen aan den Rijn. 

Zoals u misschien nog wel weet schoot deze man - die notabene een wapenvergunning had - op 9 april 2011 in het winkelcentrum Ridderhof vijf mensen dood en verwondde hij er zeventien, voordat hij ook een kogel door zichzelf heen joeg.

Nu vraagt u zich misschien af hoe het in vredesnaam kan dat iemand die 'psychische problemen' heeft (en al een keer eerder met de politie in aanraking kwam na een incident met een luchtdrukpistool) aan een wapenvergunning komt? Precies. En daarom oordeelde het gerechtshof in maart van dit jaar dat de politie deels aansprakelijk is.

Maar, onterecht, als we de politie mogen geloven. De medewerker die de vergunning verstrekte zou niet over alle informatie hebben beschikt (hoort dat niet zijn job te zijn?). Er zijn weliswaar fouten gemaakt, maar de politie is volgens zichzelf niet verantwoordelijk. Ook niet deels.

Daarnaast zou in de uitspraak van het hof tegenstrijdigheden staan en op sommige punten onvoldoende gemotiveerd zijn en daarom gaat men in cassatie.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie