Politiebond: Nederland = narcostaat
Binnenland

Politiebond: Nederland = narcostaat.

Goedemorgen! Wij hopen dat u straks nog de weg op durft, want ons koude kikkerlandje is helemaal niet zo veilig als u daadwerkelijk denkt. Criminelen hebben vrij spel en kunnen dus doen en laten wat ze willen.

Want of het nou fraude, diefstal of drugshandel is, noem het maar op en in Nederland kan het allemaal gewoon vanwege een gebrek aan mankracht bij de recherche. Ons landje is een narcostaat geworden, vindt de Nederlandse Politiebond.

De recherche is zwaar overbelast en kan maar een fractie van het werk aan, zo luidt de noodkreet in een rapport dat in handen is van De Telegraaf en de NOS. Dat rapport is opgesteld op basis van gesprekken met bijna 400 rechercheurs die aangeven dat liefst vier op de vijf zaken blijven liggen.

Geen wonder dus dat bijna iedereen altijd het gevoel heeft dat het weinig zin heeft om aangifte te doen. U blijkt dan ook weinig meer bereid om dat te doen. Slechts 20 procent van u doet daadwerkelijk aangifte van een misdrijf. Kunt u nagaan hoe weinig daders daadwerkelijk gepakt worden. 

Hè maar dat is gek, wij dachten juist dat Nederland steeds veiliger werd. Allemaal onzin dus als u ook kijkt naar de niet geregistreerde misdaad. En criminelen maar lachen.

Alle artikelen geladen. Overzicht →