Politiebond: 'Speel Eredivisie-wedstrijden maar lekker zonder publiek'

Politiebond: 'Speel Eredivisie-wedstrijden maar lekker zonder publiek' 

20 december 2022 - 10:27

Natuurlijk. Uw wekelijkse portie voetbalvermaak wordt u in het nieuwe jaar, na eerst de coronamaatregelen, mogelijk opnieuw door de neus geboord. Voetbalwedstrijden uit de Eredivisie moeten zonder publiek worden gespeeld, om te zorgen dat er meer blauw op straat in de wijken is.

Die oproep doet voorzitter Wim Groeneweg van politiebond ACP in De Telegraaf naar aanleiding van een analyse van de Veiligheidsmonitor 2021 van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Daaruit blijkt dat meer dan de helft van de Nederlanders zegt de politie zelden (41 procent) of nooit (13 procent) in hun eigen buurt te zien.

Maar waarom dan? Het is een puinhoop en de overige agenten willen ook wel eens een dagje vrij. "De capaciteit van de politie is gebrekkig en dat is zorgelijk", zegt Groeneweg. "We moeten prioriteiten stellen. Als we keuzes maken die opnieuw geen pijn doen, dan maken we geen keuzes. Een daarvan is dat er minder politie-inzet moet komen bij voetbalwedstrijden", zegt Groeneweg.

De politie gaat de komende tijd slimme keuzes maken om de inzet van agenten in goede banen te leiden. "Dat betekent ook dat wij nee moeten zeggen tegen bepaalde evenementen, omdat ander politiewerk voorgaat", zegt woordvoerder Hessel Koster van de Nationale Politie.

Vette pech dus. U gaat maar lekker naar de tv kijken. Lekker met een bandje met stadion-geluid eronder.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml