Politiebonden: loonaanbod te weinig, we gaan weer actievoeren
Binnenland

Politiebonden: loonaanbod te weinig, we gaan weer actievoeren.

Hoewel velen van u dit waarschijnlijk nooit van uw baas zullen krijgen, hebben de gezamenlijke politiebonden het aanbod van een loonstijging van liefst 7 procent van tafel geveegd. Zij zijn naar eigen zeggen zelfs "zwaar teleurgesteld in het tegenbod".

Morgen voeren zij daarom meteen een nieuwe actie tijdens het bezoek van minister Ferd Grapperhaus aan een opleidingscentrum van de politie in Zeeland, melden politievakbonden ACP en NPB zojuist via Twitter.

Gisteren maakten Grapperhaus en korpschef Erik Akerboom bekend 7 procent meer loon te bieden tot en met 2020, aangevuld met een eenmalige uitkering van 500 euro in 2019. Bovendien zouden agenten volgens dat aanbod meer invloed krijgen op hun eigen rooster.

Niet verkeerd, maar volgens de bonden gaat het om "veel meer dan een goed loonbod". Zo zou er onder andere een tekort aan personeel zijn en de werkdruk veel te hoog liggen.

En zo gaat de onderhandelingssoap maar door. De politie en vakbonden onderhandelen al tijden over een nieuwe cao, die voor 65.000 politiemedewerkers moet gaan gelden. De afgelopen tijd lagen de onderhandelingen stil en voerden de agenten actie, onder meer door geen bekeuringen uit te schrijven.

Alle artikelen geladen. Overzicht →