Politiehond bijt onschuldige man dertien keer
Binnenland

Politiehond bijt onschuldige man dertien keer.

Jordi Adamo (23) uit Den Haag werd eind vorige maand tijdens een stapavondje meerdere malen gebeten door een politiehond omdat de politie hem, naar is later gebleken, onterecht aanzag als verdachte bij een schietincident.

De hond nam hem flink te grazen, zo wezen de verwondingen van Adamo uit. Lieft DERTIEN maal zette het beest zijn tanden in de kuit van de jongen, die ook nog eens zijn onderarm brak toen de hond hem onderuit haalde.

Toen hij na tien uur onterecht vast te hebben gezeten het politiebureau mocht verlaten kreeg hij alleen te horen dat 'de verkeerde was aangehouden'. 

Het slachtoffer nam vervolgens direct een advocaat in de arm en deed aangifte tegen een agent wegens mishandeling. "De politie heeft hem op straat gegooid en zijn vrienden moesten hem komen ophalen en hem naar het ziekenhuis brengen. Hij kreeg geen excuus, niets van de politie", aldus advocaat Jeffrey Jordan.

De advocaat en zijn cliënt hopen uitleg van de politie te krijgen (naast de uitleg dat de verkeerde was aangehouden) en eisen een schadevergoeding voor de materiële schade die Adamo heeft geleden.

Alle artikelen geladen. Overzicht →