'Politiek vergeet Afrikaanse stemmer'
Binnenland

'Politiek vergeet Afrikaanse stemmer'.

Een nieuwe groep niet-gehoorden dringt zich aan: de Afrikaanse stemmer. Volgens Trouw-columniste Seada Nourhussen zou Den Haag absoluut niet luisteren naar deze groep. 

Zelfs met nieuwkomers als Artikel1 en DENK wordt er te weinig aandacht aan hen besteed. In haar Whatsappgroepje vol Afrikanen krijgt Nourhussen een hoop klachten te horen over deze poging tot negeren van de partijen: "De Afrikaanse whatsappgroep wil af van racisme in het onderwijs en op de arbeidsmarkt, wil een humane behandeling van Afrikaanse vluchtelingen en een holistische aanpak van de grondoorzaken van migratie. Maar geen enkel partijprogramma voldoet aan al die eisen."

"De laatste tijd praten we alleen maar over Nederland en de verkiezingen. Specifieker: het gaat over de Afrikaanse stem in die verkiezingen. Die is er niet, concluderen we. Opiniemaker Kiza Magendane (Congolees-Nederlander) schreef een tijd terug in de Volkskrant al dat 'geen enkele Afro-Nederlander bij de gevestigde politieke partijen op een verkiesbare plek staat", aldus Nourhussen in Trouw

Alle artikelen geladen. Overzicht →