Politiemacht duikt op 40 Identitair Verzet-leden
Binnenland

Politiemacht duikt op 40 Identitair Verzet-leden.

Hadden er stiekem toch wel meer van verwacht, die aangekondigde demonstratie van het rechtse clubje Identitair Verzet bij de As-Soennah-moskee Koekamp in Den Haag. Komt er gewoon helemaal niemand opdagen.

Alhoewel, dat is ook weer niet zo. Veertig trotse nationalisten (dat zijn er al meer dan bij Pegida) van de anti-islamvereniging maakten gisteren een rondje Zuid-Holland. 

Het avontuur begon in Nootdorp. Helaas voor hen was de politie daar blijkbaar van op de hoogte, want tijdens het verzamelen dook er een forse politiemacht op. Elke actievoerder kreeg netjes een persoonlijk politiepoppetje toebedeeld. Nadat voertuigen waren doorzocht en iedereen een conform de regels een legitimatiebewijs kon overhandigen, werd de groep gesommeerd Nootdorp te verlaten.

Zoals u op onderstaande foto kunt zien heeft de provincie Zuid-Holland meer moois te bieden. Bengaals vuur + spandoek + sjaal voor mond + Al-Hijra moskee in Leiden = geschikt Twitter-actiemateriaal. Naar verluidt zijn de salafistische broeders erg geschrokken, overwegen zelfs om er mee op te houden na dit angstaanjagende machtsvertoon. 

Alle artikelen geladen. Overzicht →