Politiemacht ontruimt Sterrebos, 2 boomklimmers in kraag gevat

Politiemacht ontruimt Sterrebos, 2 boomklimmers in kraag gevat 

08 februari 2022 - 10:57

De politie is met man en macht op de been om de boomklimmers in het Sterrebos weg te jagen. Twee mensen zijn aangehouden nadat ze met een hoogwerker uit een boom waren gehaald. Vier actievoerders hangen momenteel nog. Alle actievoerders die worden opgepakt krijgen een gezondheidscheck om te kijken hoe ze eraan toe zijn. Indien nodig gaan ze naar het ziekenhuis, zegt de politie.

Er is tot actie overgegaan nadat VDL Nedcar en stichting De Groene Sporenwolf (DGS) overeenstemming bereikten over de boskap. VDL kan bomen kappen en deels overplanten om ruimte te maken voor uitbreiding van de fabriek. Daardoor hoeft de Raad van State geen uitspraak meer te doen in een beroepsprocedure tegen de boskap.

"Afgesproken is onder meer dat VDL 55 bomen uit het Sterrebos, met een diameter van minimaal 40 centimeter op 150 centimeter hoogte, zal herplanten in het naastgelegen Wolfrath-gebied", aldus het persbericht van VDL. Ook draagt VDL bij aan groencompensatie om de leefbaarheid in en rond de woonkernen in de directe omgeving van VDL Nedcar te verbeteren. Daartoe wordt een bos aan de rand van Nieuwstadt uitgebreid. Nieuwstadt is een dorpje gelegen naast de autofabriek.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml