Politieman uitgescholden na ontploffing sloep
Binnenland

Politieman uitgescholden na ontploffing sloep.

Een agent die in Loenen ter plaatse was bij een brand als gevolg van een ontploffing van een sloep, kon niet enkel op waardering rekenen. Een boze man schold hem uit voor racist. 

Politieagenten werden volgens RTV Utrecht ingezet om de straat en brug vlak bij de sloep af te zetten, zodat brandweermannen de brand konden blussen. Een man was hier niet zo blij mee, gezien hij die brug altijd gebruikte om naar zijn werk te gaan. Toen de agent weigerde hem over de brug te laten, begon de man te schelden.

"Dat u dan een van onze collega's uitmaakt voor racist, is niet helemaal op zijn plaats", luidt een reactie van de politie Stichtse Vecht op Facebook. "Hier wordt niet gekeken naar ras of afkomst, iedereen in Nederland recht op een gelijke behandeling. Niemand mocht op dat moment de brug oversteken, omdat dit simpelweg te gevaarlijk was."

De man mag op het politiebureau een kop koffie komen halen, als hij daar behoefte aan heeft. "Mocht u na aanleiding van dit incident toch nog een naar gevoel hebben overgehouden, dan nodigen wij u graag uit op het politiebureau Maarssen voor een goed gesprek en kop koffie."

Alle artikelen geladen. Overzicht →