Politiemol huilt: OM heeft mij kapotgemaakt 

29 september 2017 - 12:05

Slachtofferrol-alert! Kunnen we even allemaal medelijden tonen met de Gouds-Marokkaanse politiemol Amine A.? Het leven van Amine is door het Openbaar Ministerie namelijk compleet verwoest, zo predikt advocaat Özlem Saki.

Lezen we dat nu goed? Heeft het Openbaar Ministerie het leven van arme Aminetje verwoest, of heeft hij dat zelf gedaan?

Tsja Amine, had je in de functie van hoofdagent maar geen informatie over op handen zijnde invallen bij wietplantages moeten doorgeven aan je kameraad Yassine H. Dan had je nergens last van gehad.

Wanneer je strafbare feiten pleegt, moet je nu eenmaal voor lief nemen dat er een pakkans bestaat. Echte mannen dealen daar gewoon mee, en gaan niet achteraf huiliehuilie doen. Het OM is van mening dat A., voor onder andere het schenden van zijn ambtsheim, een celstraf verdient van vijf jaren.

De verdachte heeft overigens al bijna een jaar in voorarrest gezeten en is sinds kort begonnen met het opnieuw opbouwen als ZZP'er, want komt natuurlijk nergens meer aan de bak. Ook zijn A. en zijn partner in blijde verwachting van hun eerste kindje.

Poe. Wacht even. *Grijpt naar de tissuedoos wegens emotionele overmacht*.

Minpuntje is wel dat A. aan al het gezeik een Posttraumatische-stressstoornis heeft overgehouden. Komt zeker ook allemaal door het OM?

Advocaat Saki is van mening dat haar cliënt geen eerlijke behandeling krijgt. Vijf jaar cel is volgens haar vooral bedoeld als "schrikeis". Vergelijkbare zaken worden volgens de raadsvrouw vooral afgedaan met werkstraffen en onvoorwaardelijke celstraffen. Het is daarom niet eerlijk als A. wederom de cel in moet.

Bovendien: "A. heeft spijt betuigd en heeft zijn verantwoordelijkheid genomen". Okee. Dat is op zich natuurlijk al heel wat waard en maakt alles weer goed. Waarom krijgt Amine A. eigenlijk geen Koninklijke onderscheiding?

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie