Politiemol: Recherche lekt
Binnenland

Politiemol: Recherche lekt.

De voormalige diversiteitsposterboy van de politie, Amine A., heeft de Rijksrecherche aangeklaagd. Deze zou inzake zijn vervolging als politiemol 'zeer gevoelige' informatie aan het AD hebben gelekt.

Advocaat Haroon Raza stelt dat er door dit lek voor het gezin van A. een 'serieus veiligheidsprobleem' ontstond. De officier van justitie noemde de aantijging een "zeepbel" en de rechtbank verwierp de lek-claim. In februari 2017 zal A. naar alle waarschijnlijkheid voor de rechter komen, aldus het gewraakte AD.

De zaak van A. heeft een hoop stof doen opwaaien in het land. Te meer omdat hij als Nederlander met roots in de Maghreb als rolmodel binnen de wetshandhaving werd gezien. De diepte en professionaliteit van zijn corruptie maakte hierom diepe indruk in dienderland.

A. verwittigde zijn onderwereldvrienden van invaldata bij marihuanaplantages, speelde de locatie van politie door tijdens inbraken en zou meldkamergesprekken aan zijn crimibazen hebben doorgespeeld. Hij werd op 1 juni in zijn woning in Moordrecht in de boeien geslagen.

Alle artikelen geladen. Overzicht →