Politiepatrouilles in duo's door hinderlagen
Buitenland

Politiepatrouilles in duo's door hinderlagen.

De recente aanslagen op Amerikaanse politieagenten in Texas en Louisiana, die aan acht van hen het leven kostten, hebben door heel de VS ertoe geleid dat politiediensten zichzelf beter beveiligen. Zo zullen in veel steden dienders voortaan alleen nog in tweetallen patrouilleren en heeft de politie van Los Angeles al een team paraat voor assistentie van collega's die op mogelijk verdachte meldingen reageren. 

Op die wijze zijn wetsdienaren de laatste weken herhaaldelijk in hinderlagen gelokt door zwarte Amerikanen die met de moordpartijen 'protesteerden' tegen politiegeweld en -racisme. 

Andere veiligheidsmaatregelen zie je bijvoorbeeld in de stad Baltimore, waar volgens The Associated Press de meldkamer vanaf nu steeds twee patrouillewagens zendt naar elke oproep. Denver laat haar geüniformeerde agenten nog slechts in duo's over straat en zegt dat ze "op hun hoede moeten zijn", een waarschuwing die zich in Fort Worth ook uitstrekt naar undercoveragenten en politieofficieren. 

Volgens een hoge politiecommandant gaat het om "de meest intense veiligheidsmaatregelen sinds de nasleep van 9/11-aanvallen".  

Alle artikelen geladen. Overzicht →