Upd: Politie vindt dat er niks mis is met schietbanen 

27 februari 2018 - 12:06

De politievakbond ACP luidt de noodklok over de veiligheid op schietbanen. Agenten lopen tijdens hun trainingen om een beetje gericht te kunnen schieten gevaar omdat beloofde veiligheidscontroles aan de laars worden gelapt. 

In Amsterdam is de toestand zelfs zo erg dat de schietbaan per direct gesloten dient te worden. Zo zou uit onderzoek van de Inspectie van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) blijken dat er daar onvoldoende aandacht is voor controle, onderhoud en voorlichting aan schietende agenten.

Aanleiding van het onderzoek was dat de afgelopen twee jaar diverse schietinstructeurs en andere medewerkers klaagden over gehoorschade en schade aan de luchtwegen. Dat zou komen door hun werk op de schietbanen, zegt de bond.

Update 12.06 uur:

De korpsleiding van de politie spreekt tegen dat er iets mis zou zijn met schietbanen van Het Gezag in Amsterdam. Dat zou ook niet blijken uit het onderzoek van de Inspectie SZW. "Er zijn hier vijf geluidsonderzoeken gedaan en daaruit blijkt dat er geen hogere gezondheidsrisico's zijn", laat de korpsleiding aan het ANP weten. Wel kan natuurlijk alles altijd beter en daar wordt dan ook met de inspectie over gesproken.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie