Polizeibeambten beschoten door nazi
Buitenland

Polizeibeambten beschoten door nazi.

Bij een inval in een woning in het het Beierse Georgensgmünd heeft een 49-jarige man vier politieagenten neergeschoten. Ze raakten alle vier gewond, waarvan een aantal ernstig. De schietmeneer noemt zichzelf "Reichsbürger" en hoeft zich volgens eigen zeggen niet aan de wet te houden.

De polizei ging bij de nazi op bezoek omdat hij zich uitdraagt als Reichsbürger en daarnaast een vergunning voor een wapen heeft. Het ministerie van Binnenlandse Zaken meldt dat dat niet zo'n goed idee leek en daarom kwamen ze zijn wapen halen, meldt Der Spiegel. Meneer de Hitler-aanhanger was daar niet van gediend en opende direct het vuur op de beambten. 

Een Reichsbürger hoeft volgens eigen zeggen zich niet te houden aan de wetten van huidig Duitsland. Zij baseren zich op wetten van het oude Duitse Rijk, vaak zoals het beschreven is in 1937. Of het feit dat het huis van deze nazi op 40 á 45 kilometer van Neurenberg staat er mee te maken heeft dat hij Hitler's Duitse Rijk wel een leuk land vond, is onbekend.

Alle artikelen geladen. Overzicht →