Polletjesnieuws: PVV eet virtuele zetels
Binnenland

Polletjesnieuws: PVV eet virtuele zetels.

Vinden we leuk, peilingen en voorspellingen. Vooral omdat er geen enkele conclusie uit getrokken kan worden. Toch hebben de EenVandaag-poppetjes samen met Ipsos weer wat stemgerechtigden aan de tand gevoeld.

Het onderzoek leverde een aantal leuke zaken op. Zo heeft niemand maar de helft van de tweeduizend ondervraagde D66-stemmers vertrouwen in het nieuwe uithangbord Rob Jetten. Een kwart wil nog geen oordeel vellen en 22 procent vindt de aanstelling van Jetten een aanfluiting.

Jetten lijkt bij zijn aantreden al direct zijn eigen ramen te hebben ingegooid door te verkondigen dat wat hem betreft het Nederlands EU-lidmaatschap in de grondwet verankerd moet worden. Slechts 48 procent van zijn achterban steunt hem daarin.

Ondanks bovenstaande conclusies staat D66 er met 13 virtuele zetels niet heel slecht voor in de peiling. 

Wie er ook allesbehalve beroerd voor staat, is de PVV van Geert Wilders. Volgens EenVandaag noteert de partij voor de tweede week op rij een winst van twee zetels. De PvdA kruipt ook langzaam omhoog, ook zij staan op twee zetels winst. Het volledige overzicht ziet u hieronder.

Op wie zou u stemmen?
VVD
PVV
GroenLinks
DENK
D66
PvdA
CDA
SP
CU
PvdD
FvD
50Plus
SGP
Alle artikelen geladen. Overzicht →