'Ponypark' Slagharen loost pony's
Binnenland

'Ponypark' Slagharen loost pony's.

Ondanks dat attractiepark Slagharen de naam ponypark al vijfentwintig jaar niet meer gebruikt, staat het park in de hersens van menigeen gegrift als Ponypark Slagharen. Dat is gewoon traditie, net als bijvoorbeeld Zwarte Piet. Een ponypark zonder pony's is namelijk als Bonnie St. Claire zonder rosé. Als Dave Roelvink die zich netjes voordoet.

Slagharen, het park waar kindertjes zich jarenlang konden misdragen over (letterlijk) de arme rug van pony's, heeft met het oog op de toekomst besloten de hoefdieren in de ban te doen.

Loyale werknemers, waar zijn ze nog te vinden?. Harde werkers, die jarenlang zonder te klagen vermoedelijk duizenden gezinnen hebben vermaakt, worden nu zonder pardon bij het grofvuil gedumpt.

'Dierenbeul' en directeur Wouter Dekkers, die de nietsvermoedende graseters nog niet heeft verteld dat ze per oktober met vervroegd pensioen kunnen, wijt het massa-ontslag aan de staat van de vakantiehuisjes (een soort Fort-Oranje). Deze zijn dusdanig verouderd, dat de sloopkogel er binnenkort tegenaan gaat.

Nieuw onderkomen

Of Dekkers dan niet een héél klein beetje gevoel in zijn donder heeft? De grote Slagharen-chef wil er naar eigen zeggen alles aan doen om de afgedankte strijders van een mooi nieuw onderkomen te voorzien. Ergens anders, welteverstaan.

Alle artikelen geladen. Overzicht →