Poolse nepterrorist krijgt geldboete
Buitenland

Poolse nepterrorist krijgt geldboete.

De Pool die herhaaldelijk "I am a terrorist" riep naar de marechaussee krijgt een geldboete van 400 euro. Toen hem de vraag werd gesteld of hij exploderend goed bij zich droeg antwoordde de man vol lof 'ja'. Echter bleek de Poolse nepterrorist een jokkebrok en bleek niks waar te zijn. 
Het incident vond plaats vlak na de aanslagen in Brussel eerder dit jaar. Gedurende die periode werd er een verhoogd terrorismedreiging afgekondigd is grote delen van Europa. Volgens de rechtbank zou dit een rol hebben gespeeld in de zaak en heeft de man daarom een taakstraf van honderd uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van twee weken gekregen. 

Dronken

De Pool zou naar verluidt tijdens het incident ladderzat zijn geweest. De gebeurtenis heeft toen enorme consequenties gehad, schrijft het Parool. Zo werd een deel van de luchthaven afgesloten en zaten sommige reizigers urenlang vast. Daarnaast werd Schiphol Plaza afgezet, stond het busverkeer vast, konden mensen de parkeerplaatsen niet bereiken en ook werd het treinverkeer verstoord. 

Vandaag tijdens de zitting liet de Pool weten spijt te hebben. 

Alle artikelen geladen. Overzicht →