Poolse supermarkt-bommenleggers: 'Alleen intimideren toch'

Poolse supermarkt-bommenleggers: 'Alleen intimideren toch' 

14 maart 2022 - 12:46

De heren Amir (20) en Youssef (18) staan momenteel voor het hekje in Haarlem voor het leggen van 'een zwaar explosief' bij een Poolse supermarkt in Beverwijk, tijdens de zitting geven ze aan dat ze zogenaamd niet wisten dat de bom - volgens experts groot genoeg om binnen een straal van 100 tot 150 meter dood en verderf te zaaien - echt was.

Nee, ze dachten dat ze alleen maar 'moesten intimideren'. "Als ze mij hadden gezegd dat hij zou werken, dan zou ik daar niet zijn geweest", zei Amir tegen de rechters. Hij zei zich "genaaid" te voelen door zijn opdrachtgever, maar weigert hij wel om de naam van die opdrachtgever te noemen.

Medeverdachte Youssef liet zich in vergelijkbare bewoordingen uit. Alle twee was een beloning van liefst 250 euro (zo zo) in het vooruitzicht gesteld. Tja, hoe zouden ze zelf vinden dat het gaat? Het incident bij de Poolse supermarkt in Beverwijk volgde maanden nadat een explosief bij de winkel was afgegaan en een tweede aanslag kort erna was mislukt. Vanmiddag zal de Officier van Justitie zeggen wat voor straf de twee zouden moeten krijgen.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml