Portugese justitie: Dost-molesteerders zijn terroristen 

17 mei 2018 - 13:15

Kijk Rutte, zo doen we dat. Tuig dat voetballers mishandelt vanwege het feit dat een ticket voor de 'Champions' League werd verspeeld er niet vanaf laten komen met een lachwekkende werkstraf, maar ze (maximaal) een jaar lang zonder proces achter slot en grendel gooien door ze te beschuldigen van 'terrorisme'.

Ongeveer vijftig gemaskerde 'fans' hebben eergisteren tijdens de training van voetbalclub Sporting Lissabon het veld bestormd. Volgens verschillende Portugese media waren de hooligans gewapend met riemen, fakkels en zelfs strijkijzers. Diverse spelers moesten het ontgelden, waaronder onze eigen Bas Dost.

'Aanval op spelers = terrorisme'

Vanzelfsprekend spreekt het beschaafde deel van Portugal zijn afschuw hierover uit en de politiek eist dan ook keiharde maatregelen. De 23 opgepakte hooligans - de rest is nog voortvluchtig - worden door justitie zelfs beschuldigd van terrorisme.

Handig, want anders waren ze allang weer op vrije voeten gesteld. Al zal er vast wel een belangenbehartiger van een of andere minderheidsgroepering zeggen dat de term misplaatst is. Maar ja, het zijn wel voetballers hè? Als die in elkaar geslagen worden is het allemaal net een tikkeltje erger.

Bas heeft nog steeds hoofdpijn

En Bas Dost? Hij heeft naar eigen zeggen nog steeds koppijn maar is wel ontslagen uit het ziekenhuis. Om de aanval te verwerken wordt de rest van de week niet getraind door de spelers en dus ook niet door Bas. Aanstaande zondag speelt Sporting nog de finale om de beker tegen CD Aves, daarna gaat hij op vakantie.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie