PowNed legt wereld van datingapps bloot in nieuwe serie 'Veemarkt'

PowNed legt wereld van datingapps bloot in nieuwe serie 'Veemarkt' 

15 mei 2019 - 10:56

Het lijkt eenvoudiger dan ooit om een man te scoren. Waar je vroeger kon kiezen tussen twee mensen in je dorp, trek je nu gewoon een blik mannen open door één blik op je telefoon te werpen. Liggen liefde en geluk écht voor het oprapen of is daten inmiddels verworden tot een platte veemarkt van oppervlakkige hook-ups en snelle seks? PowNed-redactrice Vera Verzijl, op zoek naar haar prins op het witte paard, duikt samen met Charlotte Pieters in de wereld van de datingapps en zoekt het uit! Vanaf vrijdag 17 mei in 'Veemarkt'.

Als Vera de apps moet geloven, mist zij elk moment dat ze niet online is de virtuele pijl van Cupido. Door de overvloed aan datingapps is het aanbod van eventuele partners of vluggertjes overweldigend. Kortom: een heus mannenwalhalla. Maar hoe pak je zo’n date het beste aan? Waar moet je bij het swipen op letten? Welke versiertrucs pas je toe? En kun je via datingapps echt die gedroomverfde man vinden?

Met de hulp van vriendin en collega Charlotte stort Vera zich vol overgave op Tinder en andere datingapps. Want al functioneren haar eierstokken nog niet als wichelroede op zoek naar spermacellen, de behoefte aan verliefdheid en een maatje is er wel. Gewapend met een vlogcamera gaat ze op date en zijn we van dichtbij ooggetuige.

Na elke date is het tijd voor een beoordeling met haar partner in crime Charlotte. Was hij serieus relatiemateriaal of zag hij haar vooral als zijn rebound bitch? Gaat hij in de herkansing of kan de veemarkt opnieuw geopend worden? Ook nemen de dames de verhouding man-vrouw  en het effect van het online datinggeweld onder de loep. Wat doet het met ons verwachtingspatroon als we 24/7 elkaars ideaalplaatjes consumeren?

Vera Verzijl: “Dit jaar telt Nederland 2.7 miljoen singles, waaronder ikzelf, en dat worden er alleen maar meer. Het vinden van een zielsverwant blijkt voor met name millennials het moeilijkst. Omdat het gras aan de overkant van het internet altijd groener lijkt, is kiezen voor hen lastiger dan ooit. Hoog tijd om zelf eens die veemarkt op te gaan en te ervaren hoe het gesteld is met de liefde in de 21ste eeuw.”

Charlotte Pieters: “Veemarkt toont de ‘lijdensweg’ die millennials anno 2019 moeten afleggen op zoek naar hun wederhelft. Rauw, puur en vol herkenbare dilemma’s.”

‘Veemarkt’ is vanaf vrijdag 17 mei te zien als webserie (wekelijks, 6 afleveringen) op PowNed.tv en NPO3.nl. De tv-documentaire wordt uitgezonden op maandag 27 mei om 21:10 uur op NPO 3.

Download hier de persfoto van 'Veemarkt'. 

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie