Journalisten ontvangen RTL-richtlijnen: 'Wees positief over bagger op RTL'
Entertainment

Journalisten ontvangen RTL-richtlijnen: 'Wees positief over bagger op RTL'.

Een opvallend nieuwtje in AT5 vanochtend. De regionale omroep meldt dat journalisten wel erg strenge richtlijnen hebben ontvangen over hoe er mag worden gereageerd op RTL-programma's. De richtlijnen zijn volgens een journalist zo streng dat het grappig begint te worden.

RTL HQ WhatsAppte gisteren de journalisten: "Het ziet er langzaam naar uit dat komend TV-seizoen nog meer en nog ergere creativiteitsarmoedige bagger op RTL te zien zal zijn dan RTL Late Night en RTL Boulevard alleen. Men begint steeds sterker rekening te houden met 4045 keer de Volkskrant, of zelfs een volledige kopie van de NPO, en dat betekent dat het goed is met elkaar na te denken hoe wij al deze troosteloze meuk van uitgekakte TV-redacties en passieloze draaideur-BN'ers met het graaisocialistische besef van de VARA voortaan bekritiseren. Op het Mediapark hebben wij afgesproken hier erg positief over te zijn, aangezien wij nog altijd volstrekt niet openstaan voor kritiek", schreef het RTL HQ volgens AT5.

"Erg positief", dus.

De richtlijnen zorgen voor lachwekkende reacties bij journalisten. Een anonieme journalist reageert in AT5: "De richtlijnen voor hoe journalisten moeten reageren zijn zo streng, dat het grappig is".

Overigens laat RTL HQ weten dat RTL een professionele zender is en dus dit soort dingen met elkaar probeert af te stemmen. "Ik laat de nietszeggende RTL-sterretjes en Peter R. de Vriesjes graag weten hoe wij op het Mediapark met elkaar hebben besproken 'hoe er in te gaan'. Verder moet iedereen het zelf weten."

Alle artikelen geladen. Overzicht →