PowNed volgt christelijke homoseksuelen die vechten tegen hun geaardheid

PowNed volgt christelijke homoseksuelen die vechten tegen hun geaardheid 

23 juli 2019 - 11:06

Wat als je homoseksueel bent en tegelijkertijd gelooft dat de Bijbel het bij het rechte eind heeft, namelijk dat het liefhebben van iemand van hetzelfde geslacht de allergrootste zonde is? In de PowNed-documentaire 'OMG' duikt programmamaakster Vera Verzijl in het leven van christelijke homoseksuelen die vechten tegen hun geaardheid en kiezen voor God. In godsnaam waarom!?

Aan de vooravond van de jaarlijkse Pride geeft PowNed een prikkelende inkijk in het leven van christenen die ervoor kiezen hun homoseksuele geaardheid te onderdrukken. Maar hoe werkt dat eigenlijk: God verkiezen boven je eigen geluk?

Keesjan uit Goeree-Overflakkee is één van die personen die vecht tegen zijn geaardheid. Hij heeft homoseksuele gevoelens, maar is intussen wel mooi getrouwd met Jacoline en heeft drie kinderen. “Ik heb in mijn leven een besluit genomen: ik wil Gods wil doen en daar mijn eigen wil aan ondergeschikt stellen.”

Linda valt op vrouwen, maar maakte toch de keuze voor een christelijk huwelijk met Bert. Ze zijn al jaren samen en hebben vier kinderen. Bert was kapot van Linda’s coming out, maar ze wilden toch samen door. Seks in het huwelijk viel Linda zwaar. Ze deed het voor Bert, maar voelde er niets bij. “Ik lag veel met mijn ogen dicht en dacht: help!”

Gert was 33 jaar getrouwd met een vrouw en bad talloze keren tot God om zijn gevoelens voor mannen weg te nemen. Heel even zocht hij het contact met mannen, totdat "kwade stemmen" hem aanspoorden tot zelfmoord. Voor hem staat het onomstotelijk vast dat praktiserend homo zijn "niet Gods bedoeling" is.

Geert-Jan deed vroeger alles wat God verboden heeft en stond midden in de gayscene. Tegenwoordig wijdt hij zijn leven aan God en verzet hij zich tegen zijn verlangens naar een man. Toch lijdt hij naar eigen zeggen geen liefdeloos bestaan. “Ik geef alles aan God en ik ben samen met Hem aan het ontdekken wat Hij voor mij in petto heeft. Dát is mijn liefde.”

Verzijl: “Hoe ga je als gelovige homoseksueel om met je geaardheid als je ervan overtuigd bent dat dit tegen Gods wil is? In OMG zie je zowel de mensen die middenin hun worsteling zitten als mensen die daar een voor hen bevredigend antwoord op hebben gevonden.”

'OMG' wordt uitgezonden op vrijdag 2 augustus om 20:25 uur op NPO 3 en verschijnt vanaf woensdag 31 juli als drieluik-serie bij NPO 3 en PowNed online.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie