PowNed volgt Richard de Mos tijdens strijd tegen OM

PowNed volgt Richard de Mos tijdens strijd tegen OM 

21 december 2022 - 14:00

Het Haagse stadhuis vormt al drie jaar lang het decor van de corruptiezaak tegen oud-wethouder Richard de Mos. PowNed volgde hem in zijn jacht naar eerherstel in de NPO 2-documentaire ‘Napels aan de Noordzee.’ Maandag 9 januari om 22:10 uur op NPO 2.

De Haagse oud-wethouder en locoburgemeester Richard de Mos wordt beschuldigd van lidmaatschap van criminele organisaties, schending van het ambtsgeheim en corruptie. Toch blijft de Haagse kiezer massaal stemmen op de man van het volk, die naam maakte met zijn befaamde ombudspolitiek. ‘De Mos luistert tenminste naar de mensen’, zeggen zijn kiezers. Het Openbaar Ministerie vermoedt echter dat er sprake is van ‘voor wat, hoort wat’. Op 23 januari aanstaande begint de inhoudelijke rechtszaak, drieënhalf jaar na de invallen door de Rijksrecherche.

In ‘Napels aan de Noordzee’ wordt De Mos drie jaar lang gevolgd tijdens zijn gevecht tegen de aanklachten van het OM en in zijn jacht naar eerherstel. Hoe voert hij zijn strijd en hoe kijken de mensen om hem heen naar de aanklachten? En wat doet het uitsluiten van de populairste politicus van Den Haag, wiens schuld nog niet bewezen is, met de lokale democratie? We spreken met o.a. partijgenoten, Haagse kiezers, medeverdachte in de corruptiezaak ondernemer Atilla Akyol, burgemeester Jan van Zanen, politicus en ondernemer Jos van Rey en onderzoeksjournalist Joep Dohmen, die zich namens NRC vastbeet in het dossier. Is De Mos een hardwerkende volksjongen die pootje wordt gelicht door het establishment of is hij een sluwe ritselaar die over de grenzen van de wet is gegaan?

‘Napels aan de Noordzee’ is een coproductie tussen producent Southfields en omroep PowNed. Regie: Robbie Peters. De documentaire wordt maandag 9 januari om 22:10 uur uitgezonden op NPO 2.

Klik hier voor een trailer!

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.