PowNed volgt Tom Dumoulin tijdens rollercoaster-jaar

PowNed volgt Tom Dumoulin tijdens rollercoaster-jaar 

28 juni 2019 - 10:20

Wat een opmars moest worden naar een overwinningszege in de Giro, kwam voor wielerheld Tom Dumoulin voortijdig ten einde. In de afgelopen maanden volgde PowNed het 28-jarige sporttalent en zijn ploeg Sunweb van dichtbij om te zien wat er allemaal komt kijken bij het klaarstomen van een kampioen. Niemand die had verwacht dat een knieblessure alles zou veranderen in een rollercoaster en persoonlijk drama. 'De machinekamer van Tom Dumoulin', vrijdag 5 juli om 20:56 uur op NPO 2.

Wat is er voor nodig om een topwielrenner zo goed mogelijk aan de start te laten verschijnen? PowNed volgde Tom Dumoulin en het team eromheen van dichtbij. Een 125 man sterke organisatie die niets aan het toeval overlaat en met militaire precisie alles in werk stelt om een topprestatie neer te zetten. Van ploegarts tot mecanicien, van persoonlijk trainer tot voedingsdeskundige.

Met wetenschappelijke innovaties trekt het team alles uit de kast voor de beste tijdrit. Van live data-analyses tot koelvesten die Toms lichaam op de optimale temperatuur brengen, tot een heus 3D model van Tom om de lichtste luchtweerstand te berekenen. Allemaal met de bedoeling de concurrentie net dat éne stapje voor te zijn.

Na een intensieve voorbereiding lijkt niets het succes nog in de weg te staan. Tom begint aan zijn 4e Giro d'Italia met maar één doel: winnen. Maar de machinekamer verandert al snel in een rollercoaster als hij in de 4e etappe hevig ten val komt en moet afhaken. Het team staat op zijn kop en de pers ruikt bloed. Dit scenario kwam in de prognoses van Toms analisten niet voor.

Programmamaker Dominique Weesie: “De machinekamer van Tom Dumoulin geeft een uniek kijkje achter de schermen bij Team Sunweb voor- en na de fatale knieblessure. Een document over een wielerlegende in wording, vallen en opstaan en worstelen tussen ambitie en gezond verstand.”

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie