PowNed volgt truckervrouwen in nieuwe NPO 3-serie

PowNed volgt truckervrouwen in nieuwe NPO 3-serie 

23 december 2020 - 10:47

Bij vrachtwagenchauffeurs denken we al snel aan stoere brede kerels achter het stuur van enorme trucks. Maar er zijn ook meiden die dit zware vak uitoefenen. Meiden die hun grootrijbewijs hebben gehaald en de nationale en internationale wegen bemannen. In de nieuwe 8-delige serie ‘Meiden Die Rijden’ volgen we 14 vrouwen die hun meisjesdroom hebben waargemaakt en vrachtwagenchauffeur zijn geworden. Vanaf woensdag 6 januari om 20:25 uur op NPO 3!

De meiden rijden op enorme trucks van zo’n 500 pk, doorkruisen soms heel Europa en slapen in hun cabines. De een combineert het werk met het leven als muzikant, de ander probeert naast een goede chauffeuse ook een goede moeder te zijn. Het zijn stuk voor stuk stoere meiden met een passie voor de vrachtwagen, die zich staande houden in een wereld die door mannen wordt gedomineerd. De vrouwen worden met de camera gevolgd in de cabines van hun grote trucks, maar ook in hun privélevens. 

Zo volgen we o.a. Amy (30), die in 2016 werd verkozen tot ‘Miss Trucker’. Ze is heel hecht met haar zussen, die ook in de transportwereld zitten. Geen rit is haar te gek, al kijkt ze wel geregeld op van rukkende mannen achter het stuur. Of neem Kim (23), die door corona haar baan verloor, maar nu weer gelukkig aan het werk is. Ze is gek is op glitter en glamour en gaat niet de deur uit voordat ze haar make-up op heeft en haar nagels heeft gedaan. 

Ook maken we kennis met de op en top Rotterdamse rauwdouwer Janneke (35), moeder van een zoontje van 5. Ze heeft haar truck volledig gepimpt en is daar erg trots op. En we volgen kilometervreter Anita (36), die met haar 19 dienstjaren al een echte rot in het vak is. Ze rijdt alleen maar naar het buitenland en legt hierdoor grote afstanden af. Ze woont doordeweeks op de truck en in de weekenden in een vakantiehuisje.

Een portret van 14 vrouwen met pit en power, ieder met een persoonlijk verhaal, die een inkijkje geven in hun truckersbestaan. Met voice-over van Ton Kas! 

‘Meiden Die Rijden’ wordt geproduceerd door Warner Bros Nederland en is vanaf woensdag 6 januari wekelijks te zien om 20:25 uur op NPO 3. De serie bestaat uit 8 aflevering van elk 45 minuten. 

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.