PowNed wordt feministisch in nieuwe docuserie Meer voor vrouwen 

06 augustus 2018 - 14:36

Yes, the word is out! Vanaf 4 september gaan onze redactrices Charlotte Pieters, Nadia Poeschmann en Vera Verzijl in een nieuwe docuserie op zoek naar de positie van de vrouw anno 2018. Na #MeToo leek de verwarring over man-vrouw verhoudingen alleen maar groter geworden. Reden genoeg voor de drie vrouwen om zich te verdiepen in zichzelf en hun seksegenoten. Is feminisme wijvengezeik of valt er nog wel een strijd te strijden?

Na Captain Henk, Crème de la Crooswijk en het veelbesproken succes van Marokko op 1, duiken we dit najaar in de wereld van de vrouw. Want man man man (of moeten we zeggen: vrouw vrouw vrouw), het was ons een jaartje wel!

In de docu brengen Charlotte, Nadia en Vera – reeds bekend als uw messcherpe verslaggeefsters voor PowNews – in beeld wat het afgelopen jaar op feministisch gebied de media heeft gehaald. Van free bleeding tot de zeikwijven op festivals, van de straatnamendiscussie tot het Free the Nipple festival in Brighton, waar vrouwen – net als mannen – het recht verdedigen om geen bovenstukje te dragen. Sommige feministen lijken totaal doorgeslagen, maar is dat oordeel terecht?

De vrouwen gaan de straat op en voegen zich bij hun zusters die tegen de stroom inroeien. Zo neemt Vera de proef op de som in Brighton: “Honderd vrouwen in hun blote tieten actie zien voeren, is voor veel mannen misschien een natte droom. Ik kreeg er in eerste instantie vooral jeuk van. Met name toen ik me realiseerde dat ik mee moest doen. Ik heb woord gehouden en heb een hele dag in mijn blote borsten rondgelopen. Op het einde van de dag snapte ik zowaar wat er bevrijdend aan is, dus ik roep op elk strand voortaan: laat je tieten zien!”

Steeds delen de drie vrouwen hun ervaringen en bespreken ze waar ze zich bevinden in het feministisch spectrum. Zijn we doorgeslagen of is er nog een strijd te strijden? Daarbij zoomen ze vooral in op de thema’s seksualiteit en werk. Hoe is het gesteld met de positie van de vrouw ten opzichte van de man? De drie musketiers gooien zichzelf onbevangen in het terrein wat meestal het bastion is van vrouwen die zichzelf afficheren als slachtoffer. Hebben die vrouwen een punt of stellen ze zich aan?

Meer voor vrouwen komt op de buis op dinsdag 4, 11 en 18 september om 21:15 uur op NPO 3.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie