Prem Radhakishun pakt PvdA/GroenLinks hard aan

Prem Radhakishun pakt PvdA/GroenLinks hard aan 

27 juli 2023 - 16:48

Het land heeft weer perspectief. Na honderd jaar Mark Rutte als premier te hebben gehad en te zijn uitgehold door figuren als Stef Blok staat er eindelijk een man op die Nederland weer uit het slop kan trekken. Het is niemand minder dan… Prem Radhakishun! Hij heeft zich gekandideerd voor het lijsttrekkerschap van de nieuwe combinatiepartij PvdA/GroenLinks. Een gouden kans om de partij uit het slop te trekken.

Toch ook maar meteen slecht nieuws. De kans lijkt klein dat de groene socialisten met Prem in zee gaan. Prem, eigenwijs als-ie is, weigert namelijk allerlei allerlei partijformulieren te ondertekenen, zoals een integriteitsverklaring en de PvdA-erecodete ondertekenen en dat maakt zijn kandidaatstelling eigenlijk bij voorbaat als kansloos. Jammer, want het zou wel voor wat gezonde reuring hebben gezorgd op de burelen van de PvdA en GroenLinks.

Maar goed, zijn sollicitatiebrief is voor Prem natuurlijk ook vooral een mooie kans geweest om PvdA-GL eens even goed de waarheid te vertellen. "Helaas is het zo dat de afgelopen jaren de politieke bestuurders van PvdA en GL het gedrag van de uitwassen van het kapitalisme zelf hebben vertoond”, zo schrijft de voormalig advocaat. "Ik heb geen vuile handen. Ik heb niet als bestuurder meegewerkt aan het vernietigen van levens van Nederlandse burgers.”

Waarom Prem geen partijformulieren wil ondertekenen, is niet helemaal bekend. Daar zullen we hem op zeer korte termijn eens wat kritische vragen over stellen. Is dat niet wat makkelijk, wel zeggen dat je kandidaat bent, maar je niet conformeren aan de spelregels? Heeft Prem wellicht een duister verleden waar niemand iets vanaf mag weten? Kleeft er een smetje aan Prem waardoor hij in opspraak zou kunnen raken? Is hij stiekem misschien bang voor Frans Timmermans en durft hij de strijd eigenlijk niet aan te gaan? Waarom sluit Prem zich niet aan bij BBB? Hoe staat het met zijn voorraad rum? Zoveel vragen.

Zelf zegt Prem: "Ik ben niet geïnteresseerd in een andere plek dan nummer 1. Ik ben 61 jaar oud. Ik kan mij heel veel uit mijn doen of laten niet herinneren. Ik weet niet wat mij ’in opspraak’ kan doen raken. Mijn criteria zijn niet die van anderen. Wat heel veel mensen als ’opspraak’, beschouwen acht ik gezeur.”

Wordt vervolg

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml