Prem wint met Zwarte Prietpraat de Nachtwacht Award!

Prem wint met Zwarte Prietpraat de Nachtwacht Award! 

25 januari 2023 - 14:51

HOERA! Niemand minder dan Prem Radhakishun heeft met zijn programma Zwarte Prietpraat (NPO Radio 1) dit jaar de Nachtwacht Award gewonnen, de prijs voor het beste nachtradioprogramma.

"We zochten radio die een arm om je heen slaat als je ‘s nachts niet kunt, of niet wilt slapen. Ook waren er punten te behalen voor programma’s die informeerden of amuseerden, of opvielen door creativiteit of positiviteit", aldus de jury die bestaat uit Astrid de Jong, Bert Kranenbarg en Timo Kamst.

"We hoorden veel talent, veel inzet en veel plezier in het maken van radio in het donker. En complimenten voor iedere radiomaker die zijn wekker zet om er te zijn voor luisteraars die ook de wekker moeten zetten, of een lange nacht doorwaken. We hadden graag meer programma’s in een volgspotje gezet, zodat de bazen, de managers en de talentscouts even op deze makers gewezen werden. Maar er is maar één Nachtwacht Award, en die gaat dit jaar naar Zwarte Prietpraat." 

Juryrapport
De jury meldt: "Als iemand radio maakt voor de luisteraar in de nacht, is Prem het wel. Ongrijpbaar, onbegrensd, en soms ook onbeschoft, roeptoeterde hij zich door de nacht. Sommigen zullen hem missen als kiespijn, anderen zullen zijn vaak verrassende gesprekken missen. Altijd spannend, altijd actief, en altijd gericht op amuseren, en altijd met hoorbaar plezier en inzet maakte hij zijn onconventionele programma." 

Over Zwarte Prietpraat
Zwarte Prietpraat was het wekelijkse PowNed-nachtprogramma van Prem Radhakishun op NPO Radio 1 dat in december 2022 na bijna zeven jaar stopte. In het programma wist Radhakishun het nieuws en de actualiteiten op geheel eigen wijze te brengen. Provocerend, dwars en ongecensureerd.

Namens iedereen bij PowNed: van harte gefeliciteerd Prem, en bedankt voor alles!

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml