President Bolivia kraakt beleid Israël en VS
Buitenland

President Bolivia kraakt beleid Israël en VS.

Evo Morales, de president van Bolivia, heeft gisteren tijdens zijn toespraak bij de Verenigde Naties (VN) keihard uitgehaald naar Israël en de Verenigde Staten. Zo beveelt hij dat de 'Palestijnse genocide door Israël' wordt gestopt en ziet hij Amerikaans imperialisme als de wortel van al het kwaad in de wereld.

Morales deed deze uitspraken tijdens de Algemene Vergadering van de VN op de internationale dag van de vrede. "Het Israëlische beleid tegenover Palestijnen is waarschijnlijk een van de meest barbaarse ter wereld. We moeten de genocide van de Palestijnen stoppen."

Ook de Verenigde Staten krijgt ervan langs. Zo noemde hij het imperialisme van de VS de wortel van alle problemen waar de mensheid anno 2016 mee te maken heeft. "De grootste doelstelling van de mensheid moet zijn om het kapitalisme volledig uit te roeien. Het vernietigt namelijk Moeder Aarde, houdt alle rijkdom bij een paar en veroorzaakt armoede bij de rest van de wereld", zo liet hij alle regeringsleiders die aanwezig waren weten.

Hij voegde daar nog aan toe dat men weliswaar terrorisme en geweld kan gaan zitten te veroordelen, maar dat toch echt eerst de veroorzaker van al die problemen moet worden aangepakt. Het kapitalisme dus, weet Almasdar News.

Alle artikelen geladen. Overzicht →