Venezuela is woest op NL en VS
Buitenland

Venezuela is woest op NL en VS.

Volgens Venezuela hebben Nederland en de VS (opnieuw) het Venezolaanse luchtruim geschonden. Een Amerikaans militair vliegtuig zou vorige week de lucht in zijn gegaan vanaf een Amerikaanse militaire basis op Curaçao en daarna het luchtruim van Venezuela zijn binnengevlogen bij het eiland Margarita.

"Dit accepteren we niet en we zullen actie ondernemen", aldus de klinkklare dreigende woorden die president Nicolás Maduro uitsprak in zijn wekelijkse televisieprogramma. Wat die actie omvat houdt hij nog even mysterieus.

De president verdenkt de Amerikanen ervan dat zij wilden afluisteren, schrijft de NOS. Op Margaratia kwam vorige week de Beweging van Niet-Gebonden Landen bijeen, bestaande uit landen die tijdens de Koude Oorlog geen partij wilden kiezen.

Volgens persbureau AP heeft Venezuela de gringo's alleen al dit jaar reeds 32 keer beschuldigd van schending van het luchtruim. Wijlen president Hugo Chávez diende zes jaar geleden een klacht in bij zowel de Amerikaanse als de Nederlandse ambassades, omdat de landen een aanval zouden voorbereiden op Venezuela.

Alle artikelen geladen. Overzicht →