Prijs zorgverzekering valt wel mee, volgens u 

19 december 2017 - 11:52

Zo, dames en heren. U mag per direct stoppen met klagen over de hoogte van de zorgpremie en de boete van 385 euro die u betaalt wanneer u een doktersbezoekje aflegt.

De Pati├źntenfederatie Nederland zocht uit wat de hardwerkende Nederlander nu ├ęcht vindt van de maandelijkse rib uit uw lijf.

Althans, u kunt op de site een zestal meerkeuzevragen invullen. De uitkomst vertelt u vervolgens of u wel of niet tevreden bent. Alsof u daar een questionaire voor nodig heeft, maar goed.

Goed, ruim 6.000 premieplichtigen klikten slaafs wat antwoorden aan en wat blijkt?! De helft van de ondervraagden is zwaar ontevreden over de prijs van de zorgpremie. En dat zegt wel wat, zo is directeur Dianda Veldman van mening.

Echt, Dianda? Zou dat nu echt wat zeggen? Heb je gestudeerd om tot die conclusie te komen, of is dit gewoon zomaar opeens in je opgekomen? Kudos voor jouw vindingrijkheid.

Veldman gooit er, niet omdat het moet maar omdat het kan, nog even een politiek correcte uitspraak uit. "Als de helft van de verzekerden de premie te hoog vindt, moeten we daar met zijn allen heel serieus naar kijken. Dat geldt te meer omdat alles erop wijst dat de zorgverzekering komende jaren alleen maar duurder wordt. Het eigen risico blijft deze kabinetsperiode op 385 euro staan, maar de zorgkosten die we met zijn allen maken stijgen. Ik ben bang dat we dat gaan merken in de premies."

Zou Veldman met "er serieus naar kijken" letterlijk bedoelen dat u gewoon uw factuur erbij moet pakken, uw bril moet opzetten en er een kwartiertje naar moet gaan zitten turen? Of is zij in de veronderstelling dat een serieuze blik de premie ineens omlaag zal doen laten gaan?

Kortom: mooi verhaal, doen we niets mee. U gaat de komende jaren gewoon nog meer betalen.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie