Primark: werken op morfine kan best
Binnenland

Primark: werken op morfine kan best.

Winkelketen Primark ligt onder vuur. Twintig medewerkers en oud-werknemers hebben bij RTV Noord hun beklag gedaan over de erbarmelijke arbeidsomstandigheden aldaar.

Primark zou er een eigen handboek met regels op na houden dat niet helemaal in lijn is met de wet. Wie zich na een bepaald tijdstip ziekmeldt, kan bijvoorbeeld naar zijn centen fluiten. Volgens de klagers wordt de telefoon echter pas na die ‘deadline’ opgenomen.

Primark heeft eigenlijk het liefst dat je gewoon werkt, ongeacht de status van je gezondheid - of samenstelling van je bloed. Dit blijkt uit de ervaringen van een (ex-)werknemer, die met de morfinepillen nog in zijn lijf geacht werd zijn werkzaamheden te hervatten. 

Primark is watching you
Mochten werknemers ondanks de weinig harmonieuze verhoudingen toch zin hebben om te komen werken, dan wordt via camerabeelden van het Groningse filiaal goed in de gaten gehouden of ze wel lang en hard genoeg werken.  

Primark heeft inmiddels laten weten de zaak te zullen onderzoeken - en u kunt met een gerust hart gaan slapen, want ook Kamervragen zijn gesteld.

Alle artikelen geladen. Overzicht →