'Principieel D66' wil dat gemeente A'dam weggaat bij ING
Binnenland

'Principieel D66' wil dat gemeente A'dam weggaat bij ING.

O jee, vandaag kwam het nieuws naar buiten dat de ING vindt dat zijn bestuursvoorzitter Ralph Hamers wel een salaris van drie miljoen euro verdiend, terwijl de rest van het personeel er slechts 1,7 procent op vooruit gaat.

Schandalig natuurlijk en daar is iedereen terecht boos over, maar het is daarnaast voor politieke partijen dé gelegenheid om zo vlak voor de gemeenteraadsverkiezingen nog eens wat zieltjes te winnen door stevige teksten de buitenwereld in te slingeren.

Wacht dacht u van D66-Amsterdam? De gemeente moet van de 'democraten' de ING nu boycotten, deze salarisverhoging gaat namelijk regelrecht in tegen principes die de partij naar eigen zeggen hanteert. "Een kernwaarde van D66 is: 'Beloon prestatie, verdeel de welvaart'. Dit beloningsbeleid past daar in het geheel niet bij", aldus D66-raadslid Paul Guldemond.

Heel principieel dus. Wel grappig dat diezelfde principes blijkbaar niet gelden wanneer dat de partij beter uitkomt. Maar goed, de gemeente dient wat de partij betreft nu een signaal af te geven: "Als redelijk grote klant van ING, kunnen we een duidelijk signaal afgeven als we overstappen naar een andere bank", zo staat te lezen op de partijwebsite.

Alle artikelen geladen. Overzicht →