Upd: Weggelopen De Vries keert terug 

09 april 2018 - 11:01

Want Peter R. is superieur aan iedereen, wat maakt hem het nou uit dat de gewone mens alvorens de rechtbank te betreden wordt onderworpen aan een beveiligingscontrole? Weet men soms niet dat hij een Emmy gewonnen heeft? Daar wil hij vast op uw verzoek nog wel een keertje of 374 over uitweiden.

Goed, de Vries zou op verzoek van de rechtbank vandaag en donderdag getuigen in het proces tegen Willem Holleerder.

Verliep even iets anders. De dag van Nederlands bekendste misdaadjournalist (steek die maar in je zak, Peter) begon al niet goed naar aanleiding van de door justitie aangewezen parkeerplek.

Parkeerplek bevalt niet

Peter is van mening dat hij als persoon op de dodenlijst van Holleeder recht heeft op een plekje in de zwaar beveiligde garage van justitie. Dat feest ging niet door, voor de BMW van De Vries was tot grote ergernis van de hoofdpersoon geen plekje gereserveerd.

De Vries wenst andere behandeling

Toen De Vries vervolgens in de rechtbank geconfronteerd werd met een beveiligingscontrole waarbij hij zijn schoenen moest uitdoen, was de maat echt vol. Meneer wenst niet zo behandeld te worden en maakte rechtsomkeert.

Vreemde situatie

In de rechtbank is nu een verwarrende situatie ontstaan. Men piekert zich suf over de vraag of De Vries nog terugkeert. De advocaat van Willem Holleeder, Sander Janssen, is evenals de aanklagers verbaasd over het feit dat de misdaadjournalist er blijkbaar zijn eigen regels op nahoudt.

Janssen doet een appel op de Vries om terug te keren. Mocht hij dat niet uit zichzelf doen, dan kan een bevel tot medebrenging (politie haalt hem op en zet hem af bij de rechtbank) dit alsnog voor elkaar krijgen.

Update 11.01 uur: De Vries is inmiddels teruggekeerd. Het proces is inmiddels hervat.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie