'Prins Bernhard was pedoseksuele aanrander'
Binnenland

'Prins Bernhard was pedoseksuele aanrander'.

Prins Bernhard was niet alleen een dief, corrupteling, leugenaar, nep-Verzetsheld en vermoedelijke landverrader, ook vond de 'prins' het normaal om minderjarige meisjes aan te randen. Dat beweert Jolande Withuis in haar biografie over koningin Juliana, die getrouwd was met het Duitse stuk ongedierte. 

"Gouvernante Nitschmann deed haar deur op slot om zich de prins van het lijf te houden. Haar zeer jonge opvolgster werd door hem belaagd. Een zestienjarige logee werd in haar logeerkamer door de prins betast onder haar blouse en op haar mond gezoend; ze wist hem haar kamer uit te werken en stortte haar hart uit bij een vertrouwd staflid; dat haar geloofde, aangezien hij uit diverse andere bronnen met Bernhards gedrag bekend was. Een jong lid van Juliana’s toneelclub werd door Bernhard aangerand toen ze aan zijn uitnodiging gevolg gaf om wat schilderijen te komen bekijken, waarna de regisseur jeugdige actrices niet meer ongechaperonneerd door het paleis liet lopen als de prins thuis was", valt volgens De Telegraaf te lezen in het boek. 

Verder gedroeg Bernhard zich als een Schwein in het bijzijn van de koningin, maar dat was al bekend. "Hij mag een prins zijn, een heer is hij niet", aldus een observator over Bernhard. 

Alle artikelen geladen. Overzicht →