Prins William op cover gay-blad
Buitenland

Prins William op cover gay-blad.

We zien het Willy nog niet doen; met zijn koninklijke snoetje op de cover van L'Homo staan, maar de Britse kroonprins William doet het wel aan de overkant van het kanaal. Hij zal op de nieuwste cover van het Britse homo-blad Attitude te zien zijn. 

De prins sprak op zijn paleis met enkele 'LGBT-ers' over pesterijen, meldt SkyNews. William maakte dit bekend toen hij en zijn vrouw Kate het condoleanceregister tekenden voor de slachtoffers van de schietpartij in Orlando.

"Niemand zou gepest moeten worden vanwege zijn seksuele geaardheid of welke reden dan ook. En niemand zou opgezadeld moeten worden met de haat die deze kinderen hebben ondervonden in hun leven," vertelt de prins onder meer in het interview dat hij aan Attitude geeft.

Een belangrijk thema dat aangesneden werd op het paleis was het verband tussen pesterijen en mentale gezondheidszorg. Een koninklijke woordvoerder laat weten: "Hij (William) heeft een taskforce opgezet tegen online pesten en samen met de hertogin van Cambridge en prins Harry leidt hij de 'Heads together campagne' dat draait om mentale gezondheidszorg."

Alle artikelen geladen. Overzicht →