Kabinet: 't is hier fantasties!
Binnenland

Kabinet: 't is hier fantasties!.

Als we de boodschap moeten geloven die vandaag op Prinsjesdag zal worden uitgesproken in Den Haag, is ons kleine Nederlandje sterker uit de crisis gekomen. Dit is vooral te danken aan de hervormingen van kabinet Rutte II. 

De economische crisis zou voorbij zijn. Vorig jaar deelde het kabinet nog 5 miljard euro aan lastenverlichting uit, schrijft de Telegraaf. Dat gaat 'm dit jaar niet worden, maar toch gaat iedereen er met ongeveer 1 procent op vooruit. Er is extra geld voor onder andere justitie, defensie, zorg en onderwijs, maar een gedeelte van dit geld moet wel eerdere tekorten compenseren. 

Minder tekorten

Naar verwachting groeit onze economie volgend jaar met 1,7 procent. Het begrotingstekort komt volgens het ministerie van Financiën uit op 0,5 procent. Bij de vorige miljoenennota was dat nog 1,4. De staatsschuld een klein beetje en komt uit op 62,1 procent van al het geld dat in Nederland jaarlijks verdiend wordt.

Werkloosheid

Er werd verwacht dat dit harder zou teruglopen, maar de werkloosheid is niet ingeslonken. Die komt volgend jaar uit op 555.000 mensen.

Schema Prinsjesdag

Om 13:00 uur vertrekt de Koninklijke stoet in de Glazen Koets (nee, geen Gouden Koets deze keer), waarna onze koning de troonrede voorleest. Om 15:00 presenteert minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën de miljoennota aan de Tweede Kamer.

 

Alle artikelen geladen. Overzicht →