Professionaliteit politie krijgt steeds meer gestalte
Binnenland

Professionaliteit politie krijgt steeds meer gestalte.

Wie heeft zijn of haar handen nog nooit in een vooroorlogs grijs setje handboeien gehad? Mocht u dat alsnog willen, dan moet u snel zijn. Agenten krijgen namelijk nieuwe. Alhoewel, het gaat minimaal zes jaar duren voordat alle 35.000 platte petten zijn uitgerust met het nieuwe arrestatiemateriaal.

Het versturen van politiepolo's naar agenten ging trouwens ook best snel. Na twee jaar van verkeerd adresseren hebben slechts 6.000 van de 30.000 agenten nieuwe kledij gekregen. Dat belooft wat voor het uitreiken van een fonkelnieuw setje boeien.

Het nieuwbakken setje is in een hypermodern jasje gestoken. Zo is er gekozen voor een zwarte kleur, speciaal om niet teveel op te vallen, is het nieuwe materiaal van aluminium en last but not least: er zitten maar liefst drie sleuteltjes bij! De oude boeien hadden slechts een sleutel, die nog weleens zoekraakte.

Dat zoekraken van het sleuteltje is overigens niet zo'n probleem. Volgens politievakbond ACP kunnen verdachten met een hoge pijngrens de boeien gewoon breken.

Alle artikelen geladen. Overzicht →