Promes 1,5 jaar de bak in voor neersteken neef

Promes 1,5 jaar de bak in voor neersteken neef 

19 juni 2023 - 09:59

Quincy Promes dient anderhalf jaar weg te kwijnen achter de tralies voor het neersteken van zijn neef tijdens een naar verluidt super gezellig familiefeest in Abcoude in de nacht van 24 op 25 juli 2020. Daarnaast moet het slachtoffer ook 7000 euro schadevergoeding betalen, maar dat verdient hij per dag natuurlijk.

De rechtbank in Amsterdam heeft hem zojuist daartoe veroordeeld. De voetballer van Spartak Moskou was uiteraard niet bij de uitspraak aanwezig, waarom ook verantwoording afleggen als je lekker in vrijheid en blijheid in Rusland kunt vertoeven?

Anyway, bij het steekincident raakte Promes met zijn mes een belangrijke pees van zijn neef, waardoor de neef zijn linkerbeen lange tijd niet meer kon gebruiken. Hij moest lang revalideren en kan niet meer hurken of rennen. Ook lijdt hij aan een posttraumatische stressstoornis.

Het Openbaar Ministerie zag hier aanvankelijk een "poging tot doodslag, dan wel zware mishandeling" in. Later is de aanklacht verzwaard tot een poging tot moord. Maar daar stak de rechtbank een stokje voor: voor een poging tot moord of doodslag is onvoldoende bewijs, er is immers gestoken in een knie en niet in een vitaal orgaan.

Vandaar dus 'maar' achttien maanden. Promes staat overigens later dit jaar ook nog terecht voor de invoer van twee partijen cocaïne, in totaal 1362 kilo, via de haven van Antwerpen. Wat een familieman is de oud-Ajacied toch ook hè? Hij gaat zijn celstraf natuurlijk niet uitzitten. Lekker in Rusland je roebels tellen!

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml