'Promes betaalde 250K aan Piet Wortel voor gestolen coke'

'Promes betaalde 250K aan Piet Wortel voor gestolen coke' 

11 januari 2023 - 14:22

Quincy Promes. De ex-Ajacied en huidig profvoetballer van Spartak Moskou wordt verdacht dat hij zijn neef heeft neergestoken, maar heeft nog meer aan zijn kerfstok hangen. Volgens het Openbaar Ministerie heeft Promes 250.000 euro betaald aan drugscrimineel Piet Wortel om een schuld in te lossen die is ontstaan na het rippen van een partij van 400 kilo cocaïne die van Wortel zou zijn geweest.

Justitie verdenkt Piet Wortel van betrokkenheid bij invoer van grote partijen cocaïne en van het uitvoeren van twee liquidaties: hij zou achter de moord op oud-profvoetballer Kelvin Maynard (32) zitten. Hij werd op 18 september 2019 doodgeschoten in Amsterdam-Zuidoost.

De andere liquidatie betreft de moord op de 23-jarige Genciël Feller. Die werd op 2 september 2019 vermoord op Curaçao nadat hij een maand eerder in Almere ternauwernood een aanslag op zijn leven had overleefd. De twee moorden zouden het gevolg zijn van de diefstal van 400 kilo cocaïne in 2019. In het kader van die diefstal ontstond er grote onrust in Amsterdam-Zuidoost, meldt het Parool.

In het kader van de diefstal zou Promes, die toen bij Ajax speelde, een """boete""" van 250 duizend euro aan Wortel hebben betaald. Dit zou, volgens het Openbaar Ministerie, blijken uit informatie van het Team Criminele Inlichtingen (TCI) van de politie.

Wortel ontkent overigens dat hij contacten had met Promes en dat hij over het telefoonnummer van de voetballer zou beschikken, maar de officier van justitie zegt dat het telefoonnummer van Promes wel in een van de telefoons van hem is gevonden. "Het lijkt erop dat verdachte niet de waarheid verklaart", zei de officier in de rechtbank Rotterdam.

Promes zit lekker in Rusland waar hij probeert om een paspoort te bemachtigen. Wij snappen steeds beter waarom.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml