Prominente haatbaard bromt wegens IS-steun
Buitenland

Prominente haatbaard bromt wegens IS-steun.

Haatpredikant Anjem Choudary is veroordeeld omdat hij trouw zwoer aan het Arabisch dweilorkest Islamitische Staat (IS). Hij kan tot tien jaar de bak in draaien.

De 49-jarige Choudary woont in het Verenigd Koninkrijk (VK) en riep zijn volgers op YouTube op IS-Obersturmführer Abu Bakr Al-Baghdadi te steunen en naar het kalifaat af te reizen. Choudary was al langer niet bij iedereen geliefd wegens zijn betrokkenheid bij de verboden organisaties Sharia4UK en al-Muhajiroun, aldus The Guardian

Choudary wordt gelinkt aan menig engbaard, zoals soldatensloper Michael Adebolajo. In de rechtszaal werd er onder andere gerefereerd aan een toespraak van Choudary over de groei van het kalifaat: "we hebben geen grenzen... het is hoog tijd dat we weer beginnen met veroveren in naam van Allah". 

"De volgende keer als je kind op school door een leraar wordt gevraagd 'wat wil jij later doen als je groot bent, wat is je ambitie?', dan zou hij moeten zeggen: dat de wereld - waaronder het VK - wordt gedomineerd door de islam, dat is mijn ambitie."

Alle artikelen geladen. Overzicht →