ProRail jubelt: recordaantal treinen op tijd
Binnenland

ProRail jubelt: recordaantal treinen op tijd.

U merkt er waarschijnlijk in de dagelijkse forensen-hel die de trein heet geen ene moer van, maar volgens spoorwegbeheerder ProRail rijdt een recordaantal treinen op tijd.

Het afgelopen jaar was 90,5 procent van de treinen op tijd, wat betekent dat de treinen maximaal 3 minuten vertraagd waren, dat ligt zelfs hoger dan de norm van 88,5 procent. En dat terwijl het ook nog eens steeds drukker wordt op het spoor. "Echt een prestatie", aldus de tevreden directeur Pier Eringa.

Volgens ProRail komt dit doordat er minder wissels in gebruik worden genomen en er stappen gemaakt worden op het gebied van ICT en techniek.

De goed-nieuwsshow houdt zo maar niet op. Vorige week meldden de NS en ProRail dat Nederland ook in vergelijking met andere landen goed scoort op treingebied. Nederland vormt samen met Japan en Zwitserland de top-3 van treinen die vertrekken op tijden wanneer dat ook de bedoeling is.

Opmerkelijk genoeg bent u wel nog steeds bijzonder ontevreden over de trein. Uit hetzelfde onderzoek blijkt dat het maar klachten van u blijft regenen bij de servicedesks. Maar ja, wij Nederlanders klagen nou eenmaal overal over.

Alle artikelen geladen. Overzicht →