ProRail wil klimaatslopende roltrappen slopen

ProRail wil klimaatslopende roltrappen slopen 

22 april 2022 - 13:30

Iedereen moet zijn steentje bijdragen om Moeder Natuur te redden en dus gaat u voortaan maar lekker traplopen dat besef is ook doorgedrongen bij spoorbeheerder ProRail. De roltrappen op de stations slurpen energie en dus denken ze erover om ze allemaal in de ban te doen.

De roltrappen verbruiken liefst 20 procent van alle energie, meldt De T. Ook denkt de spoorbeheerder winst te halen door wissels minder vaak te verwarmen, wat nu goed is voor 12 procent van het verbruik.

"We gebruiken nu evenveel energie als een middelgrote stad en het gasverbruik ligt gelijk aan een dorp van 8.000 huishoudens. Met de enorme prijsstijgingen voor fossiele brandstoffen door de oorlog in Oekraïne in combinatie met de klimaatcrisis, neemt ook bij ons de druk toe om zuinig om te gaan met energie", zegt Ans Rietstra, directeur van ProRail, bij de presentatie van de jaarcijfers van 2021.

"Dat betekent voor ProRail dat het niet alleen moet inzetten op zonnepanelen op daken van stations, maar ook op het terugdringen van energieverbruik", meent Rietstra. "Het uitzetten van roltrappen kan veel winst opleveren. Voor 2030 willen wij energieneutraal zijn."

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml