Update: Actievoerders islamschool opgepakt
Binnenland

Update: Actievoerders islamschool opgepakt.

Een lekker begin voor de kinderen op de vandaag geopende omstreden islamitische middelbare school in Amsterdam-Nieuw-West. Mannen met bivakmutsen (want je denkt toch niet dat ze herkenbaar in beeld willen komen) van het extreemrechtse 'Identitair Verzet' protesteren daar tegen de komst van deze 'salafisten-school'.

Update 11.29 uur:

Het protest van Het Identitair Verzet is inmiddels beëindigd door de politie. Agenten waren de anti-islamactie na een paar uur zat en gingen met een hoogwerker naar boven om de twee naar beneden te halen en aan te houden.

Protest

Deze twee mannen waren op het dak van de school geklommen met spandoeken waarop 'pakkende' teksten geschreven stonden als '"wie islam zaait, zal sharia oogsten" en "salafisten niet welkom". Ondertussen roeptoeterden ze dat islam gelijk staat aan terrorisme en zo.

Na een tijdje werd het daar erg gezellig met de politie die ook was komen kijken en wat duw- en trekwerk tussen de actievoerders en medewerkers van de school. Ook werd er zelfs met stenen gesmeten.

Om deze extremistische middelbare school van de Stichting Islamitisch Onderwijs (SIO) is veel te doen. Zelfs diverse islamitische basisscholen adviseerden notabene de ouders om hun kroost niet op deze school te droppen vanwege de openlijke steun aan IS van een bestuurslid. Maar de Raad van State oordeelde dat de school 'gewoon' open mag.

Alle artikelen geladen. Overzicht →