Protest-Turk die moest 'oppleuren': Rutte, pleur zelf op
Binnenland

Protest-Turk die moest 'oppleuren': Rutte, pleur zelf op.

Een van de Turkse Nederlanders die voor het consulaat in Rotterdam stonden te protesteren na de mislukte coup in Turkije, doet nu de gemoederen twee jaar later wat bedaard zijn tegenover RTV-Rijnmond zijn verhaal.

Deze man - Sezer - werd landelijk nieuws toen hij een uitzending van het NOS-journaal verstoorde. Iets met dat de NOS 'leugens' zou vertellen. Mark Rutte reageerde op het fragment in het programma Zomergasten. "Pleur op", aldus Rutte. "Dat zou ik in het Haags zeggen. Lazer lekker zelf op naar Turkije."

Maar dat gaat Sezer uit Rotterdam mooi niet doen, Rutte mag zelf 'oppleuren': "Dit is mijn wijk", zegt Sezer daar nu op. "Kiezen tussen Nederland of Turkije is als kiezen tussen mijn vader of moeder. Dat doe ik niet."

Ook heeft hij nog een boodschap voor alle media in ons land: Turkije wordt zwart gemaakt, waardoor het volk wel denkt dat hij (Erdogan, red.) een dictator is. Er wordt nooit iets geschreven over Israël. Als er daar journalisten worden doodgeschoten, hoor je er nooit iets over."

Alle artikelen geladen. Overzicht →