Terug
Provincie Overijssel komt met extra geld over de brug voor gedupeerde bewoners kanaal Almelo-De Haandrik

Provincie Overijssel komt met extra geld over de brug voor gedupeerde bewoners kanaal Almelo-De Haandrik  

22 september 2021 - 17:30

Woensdagochtend heeft de provincie Overijssel bekendgemaakt dat er 25 miljoen euro extra beschikbaar komt voor een uitgebreide schaderegeling om de beschadigde huizen rondom kanaal Almelo-De Haandrik te herstellen, zo blijkt uit de Volkskrant.

De provincie heeft besloten om de regeling uit te breiden, nadat kennisinstituut Deltares afgelopen maandag haar onderzoek presenteerde. Men kwam tot de conclusie dat een deel van de panden enkel duurzaam kunnen worden hersteld wanneer de funderingen van de panden worden verbeterd. Daarom is er extra subsidie beschikbaar gesteld voor funderingsverbetering en funderingsonderzoek.

Voorheen gaf de provincie Overijssel aan zelf niet volledig verantwoordelijk te zijn voor alle schade. Zelfs na een extra onafhankelijk onderzoek van hoogleraar Stefan van Baars, die aantoonde dat zij wel degelijk verantwoordelijk was, bleef een toereikende schaderegeling uit. Enige tijd later kwam de provincie toch met het besluit om aan zo’n 250 gedupeerde bewoners een bedrag toe te rekenen voor schadeherstel ter waarde van bijna anderhalf miljoen euro. Echter, woedde er toch nog grote onrust onder de gedupeerden die meenden dat de toebedeelde schadebedragen veel te laag waren om de schade te herstellen. Zou de strijdbijl dan nu tóch echt kunnen worden begraven? De stichting Kant Nog Wal, die opkomt voor de gedupeerde bewoners, laat in een eerste reactie aan RTV Oost weten 'gematigd positief' te zijn. 

De Hofbar besteedde in september 2020 en maart 2021 aandacht aan de kwestie rondom kanaal Almelo-De Haandrik.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Hofbar Nieuws
Hofbar Dossiers