Upd: KOZP vlucht Eindhovens politiebureau in 

17 november 2018 - 14:31

Zegt het Algemeen Dagblad, dat spreekt van 'een mogelijke clash', tussen PSV'ers en anti-Zwarte Piet-demonstranten. De harde kern van de Eindhovense voetbalclub zou hebben aangegeven het aangekondigde protest bij de Catharinakerk graag te willen bezoeken.

Dat lijkt slecht nieuws voor de 20 á 30 demonstranten die voornemens zijn de Lichtstad aan te doen. Fittie met voetbaltuig moet men niet willen.

De autoriteiten zijn naar eigen zeggen op de hoogte van de plannen en zullen toezicht houden. De Sint en zijn gevolg lopen rond 13.00 uur langs de Catharinakerk, waar de demonstranten staan.

Burgemeester Jorritsma roept op tot de dialoog en wijst er op dat demonstreren een grondrecht is: "Of je nu vóór of tegen Zwarte Piet bent, iedereen heeft recht op zijn mening en mag die publiekelijk uitdragen."

Update 12.08 uur: Een groepje van zo'n twintig PSV-supporters heeft zich inmiddels verzameld op de Grote Markt. Iets verder staan ongeveer tien demonstranten van KOZP zich voor te bereiden op hun protestactie.

Update 13.14 uur: Volgens De Telegraaf heerst er een grimmige sfeer in de stad. De PSV-groep zwelt aan en zingen Jerry Afriyie en aanhang toe. Ook worden er pepernoten naar elkaar gegooid.

Update 13.45 uur: Het is ook nu ook losgegaan in Eindhoven, waar de pro-pietenbrigade besloot KOZP te verdrijven. De politie heeft ingegrepen en Afriyie en zijn vrienden in veiligheid gebracht. Er is één aanhouding verricht.

Update 14.31 uur: De actieleden van Kick Out Zwarte Piet waren zó bang, dat zij het politiebureau zouden zijn ingevlucht.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie